Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Geplaatst op jan 29, 2013 in Archief

Haarlemse Dichtlijn op tournee in Galerie KNH

Haarlem, 29 januari – De Haarlemse Dichtlijn is op tournee. Op zaterdag 2 februari in Heemstede bij Boekhandel Blokker en op zondag 3 februari in galerie KNH te Haarlem tijdens de Spaarne Kunstroute.

Gertjan_Laan

Gertjan Laan (Groningen, 1973) studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij voor het seizoen 2001-2002 tot huisdichter werd benoemd. Sindsdien publiceert hij zijn gedichten in poëziebundels, literaire tijdschriften, kranten en op internet. Ook draagt hij voor op poëziefestivals en andere literaire gelegenheden. Vanaf 2003 schrijft hij wekelijks een gedicht voor de Hoogeveensche Courant. Laan is van beroep tekstschrijver, (web)redacteur en fotografisch vormgever. Een bewuste combinatie. Succesvolle en vernieuwende communicatie komt volgens hem steeds vaker voort uit het snel en creatief kunnen combineren van concept, tekst en beeld.

ada7 (2)

Ada Mol werkte jarenlang als zelfstandig fysiotherapeut in Zandvoort.

Sinds 2005 is ze als hobby gaan dichten.

Met de gedichtenbundel ‘Adacadabra’ maakte ze in 2006 haar debuut.

Werd lid van dichtkring ‘De Nieuwe Eglantier’ in Haarlem.

Medio 2009 werd ze voor 3 jaar verkozen tot ‘Dichter bij Zee’ van Zandvoort.

In 2011 nam ze het secretariaat van Beeldende Kunstenaars Zandvoort (BKZ) op zich.

Juli 2012 verscheen haar tweede dichtbundel ‘Mol aan Zee’.

 CJ

Kees-Jan Sierhuis is een dichter pur sang, podiumbeest, organisator van tal van poëziehappenings, bijvoorbeeld in cultuurpodium de Groote Weiver in Wormerveer. Kent veel mensen uit de wereld van de poetry slam in Nederland. Was zelf al eens finalist in Amersfoort en won de jaarlijkse, Zaanse poetry slam. Maakte van PVC een supergrote blokfluit met haakse bochten. Liefhebber van onder meer Lucebert.

 

 

Lidwiene Vermeij

Lidwiene Vermeij, geboren in Haarlem, is dichter en beeldend kunstenaar.

Na jaren in Enschede te hebben gewoond en gewerkt is zij onlangs teruggekeerd naar het Westen

Zij schrijft gedichten waarbij zij muzikaliteit en ritme belangrijke factoren vindt. Haar gedichten verwerkt zij meestal in kunstenaarsboeken en laat op die manier woord en beeld samenkomen.

Zij is de eerste stadsdichter van Enschede.

 

Gedichten van haar zijn uitgegeven en gepubliceerd in verzamelbundels van uitgeverijen en als onderdeel van kunstenaarsprojecten .

Verschenen bundels o.a.: De Pruik van Bach, Enschede de stad in gedichten,

Stilte huist in niets.

hans de roo

Hans de Roo schreef zijn scriptie over de fameuze Duitse dichter Rilke, volgde dit jaar aan de schrijversvakschool in Amsterdam een cursus bij de dichter en Volkskrantcriticus voor poëzie, Erik Menkveld. Wil vooral geen stadsdichter worden. Houdt van een filosofische benadering van poëzie.

brenda bij werk fben

Mandy Pijl dicht van kinds af aan. Met haar voorliefde voor Zaanstreek en sonnet schrijft ze vanuit Westknollendam verzen in een stijl die ze zelf omschrijft als polderrijm. Haar allereerste gedicht in dat genre was Sterven in Holland (een natte droom) dat ze op haar achttiende schreef en waarmee ze de tweede prijs won in de regionale voorronde van de Kunstbende.

Share This