Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Geplaatst op jan 15, 2013 in Archief, Lennaert Nijgh

NOORD-HOLLANDS ARCHIEF: Expositie

KNH-er Angela Bogaard in samenwerking met Sylvia Hubers in Noord-Hollands archief (zie gedicht en werk)

NOORD-HOLLANDS ARCHIEF: Expositie

De expositie is verlengd t/m 28 maart 2013!

De expositie ‘Voor de overlevenden’die in eerste instantie van 15 januari tot en met 15 februari te zien zou zijn, is nu wegens succes verlengd tot en met 28 maart 2013. De Janskerk, het publiekscentrum van het Noord-Hollands Archief in Haarlem het decor voor een tentoonstelling over het leven en werk van Lennaert Nijgh (1945-2002). De bekende tekstdichter, liedjesschrijver, poëet en stadschroniqueur komt in de tentoonstelling tot leven in woord, beeld, video- en geluidsfragmenten.

Een tip van de sluier: het schriftje met verhalen opgetekend door zijn oma, zijn bijdragen aan de ‘Lyceumkrant’, tekeningen, unieke foto’s, een jeugddagboek, zijn eerste typemachines, Lennaerts lidmaatschapsbewijs van De Waag, originele brieven aan zijn jeugdvriend JWS, originele liedteksten, boeken, lp’s, singles, een beeld van zijn hoofd en zijn kat Meneer, zijn gezicht getekend op een laken…

In het museumcafé is tijdens de duur van de expositie werk te zien van Haarlemse kunstenaars die zich op uitnodiging lieten inspireren door een tekstregel van Lennaert. Het gaat om: Helmuth van Galen, Eric de Nie, Beppie Kooreman, Hans Duivenvoorden, Margreet Bouman, Jan Polak, Ronald Ruseler, Marja Sonneveld, Annabelle Rebière, Fjodor Buis, Harm van Ee, Angela Bogaard in samenwerking met Sylvia Hubers, en Willemien Spook.

De tentoonstelling Voor de overlevenden. Leven en werk van Lennaert Nijgh is te zien tot en met 28 maart 2013 in de Janskerk op de Jansstraat 40 in Haarlem, tijdens de openingstijden van het Noord-Hollands Archief (dinsdag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur).
De toegang is gratis.

– See more at: http://www.lennaertnijghfestival.nl/node/17#sthash.XBYxUmWg.dpuf

 

gedicht sylviaportret lennaert Nijgh-klein

Share This