Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Geplaatst op apr 20, 2013 in CV, Nieuws 2013

Liselot Been | Reflecteren, confronteren en inspireren

Liselot BeenOp 20 april heeft Arjan Bosch met zijn VOW de aandacht gelegd op het van waarde is en Liselot Been gaat vanuit een ander perspectief door op hetzelfde thema nl. Naar dat wat van waarde is en welke rol de kunstenaar daarin speelt.

De aspecten die Liselot Been, tijdens de SKR/KNH-borrel op 27 april a.s., wil belichten is wat wij als kunstenaars toe willen voegen met onze drang tot expressie. En daarvoor haalt zij drie punten aan die essentieel lijken voor kunstenaarsschap: reflecteren, confronteren en inspireren.

Volgens Liselot Been heeft reflecteren alleen zin als het gezien wordt. Confronteren heeft alleen waarde als het ienmand raakt. En inspireren valt weg in vergetelheid als het niet opgepakt wordt. En dat is de rol van onze medemensen. Om ervoor te zorgen dat we straks niet in een wereld leven waar je alleen nog bij AH en Ikea je spullen kunt kopen, maar dat ook de kleine initiatieven die juist geen groot geld verdienen maar eerlijke kwaliteit leveren kunnen overleven heeft deze samenleving bewustzijn nodig van elke bewoner van deze prachtige planeet.

Hoe zorgen we er samen voor dat de recessie een tijd wordt van transformatie, niet van kaalslag?
Door terug te gaan naar dat wat van waarde is. Met elkaar eerlijk te gaan kijken naar wat vinden wij nou de moeite waard om van die bank af te komen, dat netjes weggeborgen spaargeld van je rekening te trekken, of die perfect passende contactpersoon uit jouw netwerk een belletje te geven?

Liselot Been laat ons 27 april vanaf 16.00-17.00 uur stilstaan bij wat waarde heeft en het gesprek tijdens de SKR/KNH borrel is reflecterend, confronterend en inspirerend voor wie komen wil.

Toegang: een fles wijn of een biertje.
Inloopborrel: 15.00. Lezing Liselot Been 16.00-17.00
Adres: Galerie KNH, gedempte Herensingel 4 (t.o. Amsterdamse Poort), 2032NS Haarlem
www.galerieknh.nl

Share This