Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Geplaatst op sep 24, 2013 in Archief, CV

Tentoonstelling Kleurrijk 29 September – 27 Oktober 2013

Tentoonstelling Kleurrijk 29 September – 27 Oktober 2013

kleurrijk !

Verkooptentoonstelling in galerieKNH, oktober 2013

 Deelnemers:

Ben Christiani, foto’s

Rita van der Wijden, beelden

Anton Brand, olieverfschilderijen

Reineke Mooijekind, foto’s

Annekoos kleijn, beelden en olieverfschilderijen

Frans Strunk, acryl schilderijen

Opening: zondag 29 september 2013, 15.30 uur.
Finissage op de laatste dag zondag 27 oktober om 15.00 uur.

Ben Christiani is geboren in Heerlen in 1955. Hij was al op zijn 10e gefascineerd door de fotografie, toen nog in zwart-wit. Hij volgde in 1976 de Fotovakschool in Apeldoorn en werkte daarna jaren als freelance fotograaf. Op de wereldpers fotografie in 1977 ontving hij een eervolle vermelding. Van 1990 tot 1993 werkte hij als fotograaf bij Philips in Eindhoven . Zijn werk is niet van alledaagse aard: iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Door deze op canvas af te drukken ontstaat er een mooi schilderachtig paneel. In deze expositie laat hij recent werk zien.

christypicture@gmail.com             http://www.everyoneweb.com/christypicture

Rita van der Wijden is geboren in Haarlem in 1957. Zij werkt in klei; ze houdt van de rauwe klei eventueel gekleurd met oxides. In Maleisië heeft ze leren lassen. Daar heeft ze ook haar metalen sculpturen , die ze op deze expositie laat zien, gemaakt. In haar vroegere werk haalde zij haar inspiratie uit de mensvorm. Momenteel verschuift haar interesse naar dat wat aan het leven ten grondslag ligt. Haar laatste project zal dat laten zien: de illusie van het kijken, is wat je ziet wel wat je ziet?

ritavdwijden@gmail.com   www.ritavanderwijden.exto.nl

Anton Brand is in 1939 geboren in Apeldoorn als zoon van een aannemer. Daardoor kon hij zich toeleggen op het timmeren en lag een bouwkundig beroep voor de hand.

Hij kreeg les in tekenen bij zijn bouwkunde-opleiding in de jaren zestig van de vorige eeuw en is als vervolg daarop later steeds meer gaan schilderen. Aanvankelijk alleen in aquarel, daarna ook in olieverf. Hier laat hij recente olieverfschilderijen zien. Hij houdt er van om buiten te zijn en dat leidt tot een grote variatie aan landschappen. Die variatie zit zowel in de plek als in de wijze waarop het  landschap is geabstraheerd. In alle gevallen speelt kleur in zijn werk een belangrijke rol.

atbrand@hetnet.nl               www.antonbrand.nl

Reineke Mooijekind is geboren in Limburg. Haar liefde voor de fotografie ontstond toen ze van haar vader al op jonge leeftijd een camera kreeg. Wat begon met ‘hobbykiekjes’ is uitgegroeid tot een professionele passie waarin ze gedreven, met het oog voor detail en vol geduld iedere dag opnieuw dat wat haar boeit met de camera vastlegt. Ze woont inmiddels al 30 jaar in Haarlem.

Op haar bijzondere foto’s staat de natuur in combinatie met de stad Haarlem en de omgeving daarvan centraal. “Mensen lopen vaak gehaast, al dan niet pratend ongemerkt aan de mooiste dingen voorbij. En juist dat leg ik vast. Dan sta ik even stil bij al het moois dat een stad en de natuur te bieden hebben,” aldus Reineke.

mooijekind@kpnplanet.nl. www.reinekemooijekind.com en  www.reinaardfoto.com

Annekoos Kleijn heeft haar schooljaren in Haarlem doorgebracht en heeft  van jongs af aan graag en veel getekend. Later leerde zij andere technieken: etsen, aquarel, olieverf. Annekoos maakt, net als Anton Brand deel uit van een schilderscollectief in het atelier van Frans van Tartwijk in Amsterdam.

Sinds een paar jaar maakt zij ook deel uit van een beeldhouwcollectief  (SAKB Amstelveen). De leden van het collectief stimuleren elkaar om kritisch naar hun werk te kijken. Annekoos zoekt een grillig gevormde steen uit (albast, serpentijn, speksteen) en gaat op zoek naar het beeld dat erin zit. Hakken, schuren, vijlen, zagen en dan komt het beeld  – mens, dier of abstract-  naar voren. Haar intrigeert het verschil tussen schilderen en beeldhouwen: het witte doek waar uit het niets iets ontstaat en de steen waar, dat wat er in zit, eruit komt.

Een mooie combinatie.

kleijna@xs4all.nl    http://beeldhouwatelieramstelveen.punt.nl/

 

Frans Strunk is geboren in Haarlem. Hij houdt van stevige vormen, dynamisch geschilderd, sombere kleuren gecombineerd met felle accenten. Dat zijn dan ook de belangrijkste elementen in de beeldtaal van Frans. Zijn thematiek vindt hij vaak in de nautische wereld en de mensen die daar werken.  De vormen van gebouwen, schepen, steigers en lading spelen een belangrijke rol in zijn werk. Fijnschilderen wordt het niet bij hem; wat telt is de onderhuidse impressie die het werk achterlaat.

www.fransstrunk.com.    strunk@quicknet.nl

 

 

 

 

Share This