Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Geplaatst op sep 5, 2013 in CV, Nieuws 2013, Tentoonstellingen

TENTOONSTELLING September

voorkeuronrustlogo2backgrscreen

Kunstenaarscollectief ‘Onrust’ krijgt in Galerie KNH, gedempte Herensingel 4, 2032 NS Haarlem, een platform om haar onrust neer te zetten. In september is de tentoonstelling elke zaterdag van 13.00-17.00 uur te bezoeken.

Is kunst nog voor iedereen wanneer er steeds meer geluiden komen dat kunst van muren worden verwijderd? Is kunst nog van iedereen wanneer het publiek bepaalt dat kunst aanstootgevend is? Is kunst nog voor iedereen wanneer een instelling, bedrijf of galerie gehoor geeft aan de individuele wensen?

Collectief ‘Onrust’ zet een tentoonstelling neer waar de vragen ‘prostitueren wij onszelf?’, ‘Is de individuele onrust in de wereld een collectieve onrust’;  is er nog echte vrijheid in onze uitingen van onze gedachten/concepten? (“En tenslotte was de kunst dood : waar ligt onze vrijheid?”); is kunst voor ’n elite?!

Het collectief zoekt echte betrokkenheid onder het publiek en is geenzins van plan om de weerstand, de korte lontjes van individuen te voeden. Om deze reden is de tentoonstelling voor het brede publiek afgeschermd en neemt elke bezoeker een eigen verantwoordelijkheid om het geestelijk voedsel op een open manier tot zich te nemen.

cry1-2scr

Ton Cabret

angela

                                                         Detail schilderij Angela Bogaard

bea

Bea Peter

ronald

Ronald Duikersloot

ruud

detail installatie Ruud van Stokkum

bianca

                                                                                     Bianca Visser

 

 

Share This