Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Geplaatst op jan 27, 2013 in Lennaert Nijgh, Nieuws 2013

Tour des Troubadours tijdens het Lennaert Nijgh Festival 27 januari 2013

 Zondag 27 januari gaven Yorick van Norden, Bies van Ede, Eric Coolen en Henk Tijbosch 3 keer een concert voor een dankbaar publiek.

In Galerie KNH trad Yorick van Norden als eerste op. Yorick van Norden is bekend als zanger/gitarist van de Haarlemse 3FM Serious Talent band The Hype en ze scoorden een radiohit met hun debuutsingle Do You Know. Het publiek mocht genieten van 3 nummers waaronder het Nederlandstalige nummer ‘Meester Prikkebeen’. Het was de 1e keer dat yorick van Norden zich waagde aan het Nederlandstalige repertoire.
Na het eerste nummer trad Bies van Ede, samen met gitaristen Eric Coolen en Henk Tijbosch. Bies van Ede is een vaste liedtekstleverancier voor het Ampzing Genootschap. Het Ampzing Genootschap staat bekend door hun humoristische strijd tegen het overbodige Engelse leenwoord en dat bij de radio-luisteraar bekend is door uitzendingen van Broodkast.
Het laatste nummer wat zij zongen was de ‘Solipsist’, geschreven door Bies van Ede en de muziek gecomponeerd door Eric Coolen.
Speciaal voor het Lennaert Nijgh festival werd het lied gezongen door Bies van Ede, Mylou Frencken, Josee Koning, Boudewijn de Groot en Jessica van Noord. In Galerie KNH raakte de CD uitverkocht.

De bezoekers genoten van het concert en de kunst en vertrokken na een half uur naar de volgende locatie op de burgwal om te eindigen in het Jan en Pietmuseum. Galerie KNH ontving met veel plezier een nieuwe groep en was getuigen van een bijzondere middag.

bies van ede

 

Share This